Friends of Miss Nadya

02 November 2017

Top October Dianz Miss Nadya

Assalamualaikum..


Selamat petang, Alhamdulillah.. First dapat berniaga balek tak pernah terlintas untuk dapat reward dan reward diri sendiri.



Nampak tak nad sebelum dan selepas..


Bulan 7 nad dapat duduk dalam kedudukan teratas. Dapat loket emas..

TOP AGEN DIANZ BERA



Bulan 8 nad dapat duduk dalam kedudukan yang teratas sekali lagi, dan dapat reward Sebentuk cincin emas..

TOP SALE MISS NADYA


Bulan 9 ada sedikit terjatuh, tak dapat kedudukan tertinggi.. Dapat nombor 2 tau..

Dapat loket emas dengan handbag..

Tapi nad tak sempat nak buat entry. Dapat ambil gambar bersama je rasanya.





Alhamdulillah, bersyukur sangat nad semenjak berniaga. BIG WHY kenapa nad berniaga terjawab bila Nad dapat reward untuk diri sendiri i phone 5 guna duit hasil jual dianz.



Dan nad bawak family pergi holiday ke A Famosa Waterwold, Melaka hujung bulan 10 baru ni.


Ni dah nak balek da pon, dapat ambil gambar kat Pantai Puteri, Melaka.



Alhamdulillah, syukur bila bulan oktober masih dalam Top sale dalan group #Teammommygojes ni.. Nad pon da jadi Leader Dianz Vitamin Pahang.. 😍😍


Nad masih dalam top achiever di bulan october 2017 ini.. Syukur rezeki untuk anak-anak tak putus..

Muhammad Hazim Dahin


Nor Husniyah Darin pon kalau nak bergambar mesti pegang Dianz jugak.. Macam mama dah. 



Alhamdulillah, masih percayakan nad. 

03 October 2017

Testimoni dianz vitamin

Assalamualaikum..


Macam biasa la kan bila kak nad free tengah malam baru la sempat nak update blog.. Kali ni nak update gambar testimoni baru kak nad dapat.. 😘😘


Ni adalah testimoni Nad sendiri setelah makan DIANZ VITAMIN..





JERAGAT MAKIN PUDAR, KULIT MAKIN CERAH DAN LEMBUT semenjak amalkan DIANZ VITAMIN.


MASALAH JERAGAT DAN KULIT KUSAM SEMAKIN HILANG. KULIT MAKIN BERSIH DAN CERAH SELEPAS MENGGUNAKAN 1 BOTOL DV.


TERUSKAN MAKAN DIANZ VITAMIN RESDUNG SEMAKIN PULIH.


CONSUME DIANZ SEMINGGU, JERAWAT HABIS KECUT.


KEPUTIHAN KELUAR HABIS!!


2 MINGGU JE JERAWAT DAH MAKIN KURANG.



Ni la nad sebelum nad consume DIANZ VITAMIN..



Nak pergi kerja pon tak payah tempek bedak 5 inci tau.. 😂😂😂😘😘😘😘

Jom wasap je nad terus..

Miss Nadya (CAPTAIN AGENT DIANZ BERA)
wasap.my/60173056439/DIANZ

23 September 2017

Dropship DIANZ diperlukan

Assalamualaikum..

Pagi ni teringin nak update blog ni. .

Paling ketara nad nak cari dropship lagi untuk dianz.. Sapa nak untung berganda buat dropship nad..

Ramai yang bertanya kak nad tak nak open dropship ke.. Mesti la nak, tapi tak ada kesempetan nak buka secara terang-terangan..



Kak nad Dealer sah Dianz. Stock 24 jam berkepit dengan nad..

Rojer kak nad cepat jom..

Miss Nadya Dianz on Google..

DIANZ MISS NADYA





Sekali restock tu dia.. Cepat -cepat rojer nad ye..


18 September 2017

Kerak di Kepala Bayi Teruk

Assalamualaikum..

Terdetik di hati, Ya Allah.  Siannya anak aku ni dah macam-macam cara buat tapi tak okay jugak.. Sampai dah pergi klinik pakar.. Tapi tak jalan jugak..

Masa Kakak Darin kecik-kecik tak pernah kena macam ni pon.. Kenapa Adik Dahin kena pulak..

Memang nad tak bawak dia keluar sebab takut dengan keadaan dia sensitif, nanti kalau bawak keluar lagi teruk pulak..

Kawan-kawan tempat kerja semua menanya kenapa tak bawak baby keluar jalan-jalan.. Allahu, masa tu macam pilih kasih pulak.. Bukan tak nak bawak keluar. Tetapi keadaan tidak mengizinkan.

Tiap-tiap bulan kena check up doktor : doktor cakap adik ni eczema (penyakit kulit)  mungkin faktor keturunan, sebab nad dulu ada eczema jugak.

Nad geledah google setiap hari. Petua orang tua semua nad ikut. Tanya merata kat kawan-kawan.


Muhammad Hazim Dahin - 5 months 6 days


Masa ni pukul 3 pagi, dah dengar dia menangis, punca nya tangan dia terlepas dari bedung dan dia garu kepala dia sendiri sampai jadi macam ni. Ibu mana tak sedih kan? Nad menangis dan cuci kepala dia dengan air suam..


Macam ni lah rupa dia bila kena bedung, masa tu kalau tak bedung memang dia tak nak tidur mungkin sebab gatal kot kepala dia.


Mandi dengan pati santan pon tak jalan jugak.. Masa ni raya puasa ari tu tak silap..




Ni repeat Klinik Pakar kat HOSHAS ( HOSPITAL HAJI AHMAD SHAH), masa tu hari jumaat lepas tu nad lari.. Tak sempat nak jumpa doktor pon.. Balek kampung terus..

Sampai kampunh, monyang sedih tengok adik sebab kepala dia teruk sangat. Gatal, kuping, berair.

Mak saudara nad pon suggest pakai Nurraysa Collagen Soap (sampling), banyak jugak mak cu bagi, dalam 5 ketul tak silap.

Setiap kali mandi nad sabunkan dia dengan sabun Nurraysa, siap mandi nad sapukan krim dari kedai sen sei (kedai ubat cina).

Hari keesokannya, perkembangan positif betul, luka-luka lama dia dah tak berair. Kering betul, terus nad mesej mak cu. Nak beli sabun Nurraysa tu, kebetulan ada offer. Tak silap RM30. Nad beli 1 ketul dulu.



Ni memang dah kering betul, tak ada luka langsung dah.. Rambut pon da mulai tumbuh, mata dah lah sepet macam anak cina, rambut pulak tak ada. Hihi, sekarang tak risau lagi dengan adanya Nurraysa Collagen Soap (sabun Nurraysa) 


Dia pon tak payah nak kene bedung dah. Dah boleh lepas macam dalam gambar. 


Ni lah Nurraysa Collagen Soap dan ubat dari kedai cina. TAKUPAP namanya. Raya haji ari tu nad buat stock 3 buku terus nad beli Nurraysa Collagen Soap tu dengan harga RM80.. Demi anak, tak apa lah berapa mama sanggup beli. 


Ni lah paling latest Muhammad Hazim Dahin. Mungkin adik tak sesuai ubat sebelum ni. Sebab nad ada google, KRIM SHAKLEE HERBAL BLEND sesuai untuk baby kena kurap kepala ni. Nad pergi mencari malam tu jugak. Tapi tak jadi jugak. Pergi kedai ubat cina, dia cakap anak nad ni Kurap Susu tu nad try pakaikan jugak ubat cina tu.. Syukur Muhammad Hazim Dahin dah sihat sepenuhnya..


Mungkin ada yang panggil : CRADLE CAP, KERAK KEPALA, DAKI SAWAN, KURAP SUSU, macam-macam lagi nama mungkin nad tak tahu. Tapi yang pasti anak nad masa kena kerak kepala ni, kulit kepala dia gatal, ada biji belakang telinga, kepala basah macam keluar air bisa. Rambut pon tak nak tumbuh. 

16 September 2017

Brocolli Goreng Tempura

Assalamualaikum..

SELAMAT MENYAMBUT HARI MALAYSIA!!!

Tengahari ni Nad tak masak, sebab nak makan Brocolli Goreng Tempura je..

Tinggal berdua je dengan Adik Dahin ni.. Kakak Darin ikut ummi & atok balek kampung..


3 ketul je duduk dalam gambar sebab tak tahan nak makan sangat.. Okay, meh nad nak share

Resipi Brocolli Goreng Tempura

Bahan-bahannya :
1. Bestari Tepung Tempura
2. Brocolli
3. Air masak
4. Minyak masak.

Ni lah rupa keadaan Tepung Tempura dari Bestari (ihsan google) 


STEP 1: Ambil tepung tadi dan bancuh dengan air masak sehingga sebati. 


STEP 2 : Basuh dan potong brocolli tu kecik-kecik macam dalam gambar ni.. 


STEP 3 : Masukkan brocolli yang dah dibasuh dan dipotong tadi ke dalam tepung yang kita bancugmh kat STEP 1 tadi.. 


STEP 4 : Gorengkan brocoli yang sudah dicelup tepung tadi.. Nad tak letak banyak sebab tak nak dia melekat kat kawan-kawan dia.. 


STEP 5 : Tunggu apa lagi.. Baca BISMILLAH, Makan lah.. 😂😂


Carian google : brocolli goreng tempura,  brocolli goreng,  brocolli tempura, resipi brocolli goreng tempura, resipi brocolli tempura, 

10 September 2017

Pillow cross stitch |NUR AULIA IZZATUNISSA

Assalamualaikum..

Selamat malam.. Nad bila free dapat buat entry memalam cenggini je la..


Fuh sudah jugak jahit Pillow cross-stitch untuk anak kawan nad ni.. Nama speacial kan??  Nur Aulia Izzatunissa.. Sedap dan secantik tuannya..



Okay, nad nak sambung jahit keychain cross stitch pulak..

Related post : pillow cross-stitch,  cross-stitch pillow,  bantal cross-stitch,  keychain cross-stitch, cross-stitch, cross-stitch

NAK ORDER??
WSP JE LAH TERUS : wasap.my/60173056439/crossstitch

09 September 2017

BABY DIANZ VITAMIN

Assalamualaikum..


Kak Nad nak tido dah sebenarnya tapi tengah fikir nak buat Entry khas untuk BABY DIANZ VITAMIN MISS NADYA..

Mestilah hero mama yang sorang ni...

Muhammad Hazim Dahin

Kenapa baby dianz?  Nad preggy 5 bulan tak silap masa tu nak sangat makan Dianz Vitamin ni sebab memang nak anak sihat gebu melecun..

Kakak Nor Husniyah Darin mama tak makan apa-apa suppliment sebab anak sulung takut la konon nak makan bende bukan-bukan ni..


First time beli Dianz di ajaknya kita ni selfie sekali.. Ye la maaa mengandung mana ada mood nak makeup kan..

Selepas tu keadaan sekarang, sampai jadi Agen Sah Dianz Bera dah sekarang..

Syukur sebab bila dah makan dianz tak perlu gusar lagi..


Muhammad Hazim Dahin selepas di lahirkan.. Sihat Dan Putih..


Pergi kerja sekarang tak payah make up tebal-tebal macam nak pergi kenduri kahwin lagi..

Ukir kening, celak, paling penting mascara bulu mata dan lipstik..

Okay, boleh dah amik anak bujang tidur..


Muka kena gigit nyamuk.. Jom tidur..

Testimoni baby dianz vitamin
Testimoni Baby Dianz
Baby Dianz
Baby Dianz Vitamin
Baby dianz miss nadya
Testimoni baby miss nadya
Testimoni baby dianz
Baby dianz testimoni